Wydział Informatyki PB

WYKŁAD: „Czy chciałbyś pracować w turkusowej organizacji?”

Tomasz Misztal

Serdecznie zapraszamy nauczycieli i studentów na wykład gościnny, w poniedziałek 13 marca 2017 r.., 16-16:45, sala 12B.

Wykładowca: Tomasz Misztal, Kamsoft Podlasie Sp. z o.o

Turkusowe zarządzanie praca zespołową (projektem/firmą/gospodarką) polega na odstąpieniu od hierarchicznych, nakazowo-rodzielczych modeli zarąadzania, proponując zarządzanie oparte na idei, że ludzie działają  najskuteczniej w warunkach wolności, zaufania, partnerstwa i współpracy.

Gdy ludzie mają duży margines swobody, są samo-umotywowani, współuczestniczą w decyzjach przez co identyfikują się z misją projektu lub organizacji, i spontanicznie wychodzą na przeciw potrzebom współpracowników – w takich warunkach ludzie stają się najbardziej kreatywni, produktywni i spełniają się w pracy. Jako pierwszy sformułował zasady turkusowego zarządzania Frederic Lalouxpisze w książce Pracować inaczej

Krótki opis wykładu:

  1. Co to jest turkusowa organizacja
  2. Czy są jakieś zasady w turkusie
  3. Czy turkus jest dla każdego

Notka biograficzna wykładowcy: Tomasz Misztal – absolwent Politechniki Warszawskiej i Akademii Psychologii Przywództwa, przedsiębiorca, coach. Współwłaściciel i Prezes Zarządu Kamsoft Podlasie Sp. z o.o., współtwórca serwisu fififo.com. Pasjonat psychologii biznesu i nowoczesnych systemów zarządzania. Wolny czas najchętniej spędza w inspirującym towarzystwie, z ciekawą literaturą lub w ciszy. Zimą chętnie narty, latem rower i żaglówki.

× W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych.
Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności
Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję Politykę prywatności i wykorzystania plików cookies w serwisie.